Monday, October 1, 2007

Ţinuta adecvată la un interviu

La discutia cu recrutorul, imbraca-te corespunzator jobului dorit, dar si domeniului vizat.

Cine nu stie ca tinuta purtata in timpul primei discutii cu recrutorul are un cuvant foarte mare de spus in privinta obtinerii postului visat?

Cu toate acestea, multi angajatori spun ca au parte de candidati care se prezinta la interviu cu blugi rupti, tricouri inscriptionate, slapi, bijuterii grosolane si coafuri excentrice.

„Astazi ne lovim de o dorinta de etalare excesiva. Pana si barbatii vin cu lanturi si bratari ostentative. Parul vopsit in culori tipatoare nu mai este doar de domeniul femeilor. Mestecatul gumei in timpul interviului se pare ca este o moda”, spune Camelia Slivneanu, directorul de resurse umane al Cris-Tim.

Adapteaza tinuta! Categoric nu vei avea sanse de reusita daca la discutia cu recrutorii de la o banca te vei duce imbracat in pantaloni scurti... In plus, trebuie sa eviti hainele care nu corespund cu mediul companiei respective.

„Nu va da bine deloc daca la interviul pentru compania „Puma”, de exemplu, vei purta tricouri inscriptionate „Adidas”...”, spune Mihaela Stroe, specialista in comunicare nonverbala.

Fara decolteuri adanci! Daca nu ai foarte multe date despre firma la care ai fost chemat la discutie, alegerea potrivita ar fi cea office.

„Ideal ar fi ca hainele sa lase impresia de profesionalism. Pentru femei recomand un taior si o fusta, iar pentru barbati un costum si o cravata asortata. De evitat sunt fustele prea scurte, decolteurile adanci si tocurile care depasesc 7 cm”, spune Mihaela Scarlat, consultant al companiei Advice Human Resources.

Asorteaza accesoriile! Specialistii in resurse umane recomanda ca accesoriile pe care le vei purta la interviu sa fie de bun-gust, in numar mic si intotdeauna asortate cu tinuta.

„In principal geanta, cureaua, pantofii trebuie sa fie din piele si in ton cu hainele. Bijuteriile scot in evidenta anumite trasaturi, dar trebuie sa fie cat mai discrete, sa nu incarce infatisarea”, recomanda Mihaela Stroe.

„Nu” stridentei. Este indicat sa nu combini mai mult de doua-trei culori. Specialistii spun ca nu trebuie sa te imbraci in haine in culori tipatoare, pentru nu a obosi vizual interlocutorul.

De asemenea, prea mult ruj si rimel nu te ajuta deloc sa faci o impresie buna. In fond, nu trebuie sa te maschezi, ci doar sa te fardezi discret. Daca nu te pricepi la asta, mai bine renunta la machiat.


Necesitate

Ce nu da bine la intalnirea cu angajatorul

> Hainele in care nu te simti bine (vor atrage o stare de disconfort, vor spori stresul si emotiile);

> Tinuta care nu corespunde cu mediul companiei respective;

> Hainele confectionate din materiale stralucitoare, impodobite cu paiete, ori cele sport;

> Blugii rupti, tricourile inscriptionate, slapii, pantalonii scurti;

> Fustele prea scurte, decolteurile adanci, tocurile prea mari;

> Vestimentatia murdara si necalcata;

> Pantofii nelustruiti;

> Unghiile prea lungi;

> Machiajul strident;

> Parul vopsit in culori tipatoare, murdar sau nearanjat;

> Bijuteriile de dimensiuni foarte mari;

> Parfumurile prea puternice;

> Ochelarii de soare.

Sursa: www.evz.ro

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)