Thursday, May 8, 2008

IRSCA Gifted Education va invita la cel mai important eveniment pentru sustinerea educatiei de excelenta in Romania

IRSCA Gifted Education anunta un eveniment unic la nivel national si european: in 14 Mai a.c. orele 17 –20, in Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romane - Amfiteatrul „Eliade Radulescu" (Calea Victoriei Nr. 125) va avea loc cel mai important eveniment pentru sustinerea educatiei de excelenta: „Investiti in Programul National pentru Educatia de Excelenta- sansa pentru o Romanie prospera”.

Printre invitatii internationali se numara doi dintre cei mai de seama reprezentanti din domeniul gifted education la nivel mondial: Dr. Sally M Reis (Profesor Emerit al Consiliului de Administratie al Universitatii Connecticut, fosta presedinta NAGC, SUA) si Dr. Joseph Renzulli (director al National Research Center on the Gifted and Talented, SUA).

Alti invitati si reprezentanti de marca (lista este deschisa):

  • Romanian American Enterprise Fund (RAEF), D-na Roxana Vitan, Director
  • Melinda & Bill Gates Foundation Romania, D-l Paul-Andre Baran, manager al Programului "Global Libraries" pentru Romania.
  • Fundatia Charles Stewart Mott, Fundatia Holt
  • DONORS Forum, D-na Magdalena Ciobanu Stoian, Director Executiv.
  • Atasati culturali ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania
  • Reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, Statele Unite si Europa
  • Membrii EDUGATE si alti reprezentanti ai mediului de stat si privat din educatie
  • Ministrul Educatiei
  • Reprezentanti ai Team Europe Romania, ai Reprezentantei Comisiei Europene; reprezentanti ai Comisiei prezidentiale a Romaniei, ai comisiilor parlamentare de invatamant din Parlamentul Romaniei, UNESCO, UNICEF, NATO.

Intalnirea va contine si un microrecital si o reprezentatie practica - balet oferit de tineri talentati, membri de excelenta IRSCA Gifted Education.

DESPRE INVITATII INTERNATIONALI:

DR. JOSEPH RENZULLI

www.renzullihome.com

Joseph S. Renzulli este Profesor de Psihologie Educationala la Universitatea Connecticut si totodata director al National Research Center on the Gifted and Talented din Statele Unite. Cercetarile intreprinse de Renzulli s-au axat pe identificarea si dezvoltarea creativitatii si potentialului inalt al tinerilor si pe dezvoltarea de modele organizationale si strategii curriculare pentru o imbunatatire globala a scolii. Un element central al muncii sale s-a axat pe aplicarea strategiilor educatiei de excelenta asupra imbunatatirii invatarii pentru toate categoriile de elevi. Este membru al Asociatiei de Psihologie Americane si a fost consultant in cadrul Grupului de Lucru pe Educatia copiilor talentati, cu potential inalt din cadrul Casei Albe. A fost numit Profesor Emerit al Consiliului de Administratie al Universitatii din Connecticut. Desi a obtinut mai mult de $20 milion pentru granturi de cercetare, el numeste cele mai importante realizari profesionale UConn Mentor Connection program – un program pentru tineri studenti inzestrati si programele de vara „Confratute” de la aceeasi universitate, care au inceput in 1978 si au servit miilor de profesori si administratori de scoli din intreaga lume ca fiind cel mai important program de dezvoltare profesionala in domeniul invatarii si predarii imbogatite (enrichment learning and teaching) – unde cei mai de seama lideri din educatia de excelenta se intalnesc pentru a promova cele mai noi tehnologii didactice pentru dezvoltarea talentelor, dezvoltarea abilitatilor de gandire si creativitarii.


DR. SALLY M. REIS

http://www.education.uconn.edu/directory/details.cfm?id=64

Sally M. Reis este Profesor Emerit al Consiliului de Administratie al Universitatii Connecticut si Profesor de Psihologie Educationala la Universitatea Connecticut si este totodata Director de Cercetare la National Research Center on the Gifted and Talented. Este profesor de 15 ani, dintre care 11 s-au axat pe pregatirea copiilor cu potential inalt de nivel de educatie timpurie, gimnaziala si de liceu. Este autoarea a peste 120 de articole, 14 carti, 50 de articole de carti si numeroase rapoarte tehnice si monografii. A calatorit extensiv in intreaga SUA oferind seminarii si sustinand dezvoltarea profesionala pentru profesorii din scolile ce ofera programe de imbogatire curriculara si programe de egalitate de sanse. Este co-autoarea „Modelului Scolar de Imbogatire curriculara" – (Schoolwide Enrichment Model), "Modelul Triadei Secundare" (The Secondary Triad Model), "Dilemele Dezvoltarii Talentului la maturitate"(Dilemmas in Talent Development in the Middle Years). O noua carte publicata in 1998 despre dezvoltarea talentului femeilor intitulata: „O munca lasata neterminata: Alegeri si Compromisuri ale Femeilor Talentate”. Sally face parte din consiliul editorial al Publicatiei Trimestriale Gifted Child Quarterly, si este ex-presedintele National Association for Gifted Children din Statele Unite ale Americii.

Pe larg, despre cei doi invitati de marca din US:

http://www.renzullihome.com/home/who.aspx


AGENDA EVENIMENT

Evenimentul are ca scop comunicarea necesitatii INVESTITIEI IN PROGRAMUL NATIONAL PENTRU EDUCATIE DE EXCELENTA, punand accent pe:

  • Prezentarea programului gifted education si a consecintelor aplicarii sale
  • Prezentarea colaborarii cu Universitatea Connecticut, SUA
  • Prezentarea activitatilor EDUGATE si IRSCA GIFTED EDUCATION
  • Constituirea grupului de sustinere financiara si logistica a Programului National Gifted Education
  • Propuneri de strategie de actiune

ALTE PUNCTE PE AGENDA DE DISCUTII:

  • Nevoia de viitori angajati care sa poata mari gradul de competitivitate pe piata a companiilor nationale
  • Nevoia de top leadership, de lideri autentici si vizionari in Romania
  • Nevoia de angajati performanti care sa fie motivati sa ramana in tara
  • Analiza migratiei tineretului catre vest si nevoia lansarii unui atractor credibil care sa le dea incredere in viitorul tarii si dorinta de a ramane in tara
  • Oportunitatea de a capta capitalul ce migreaza din vest catre est, dar si riscul ca acesta sa sara peste Romania din cauza insuficientei forte de munca, a insuficientei dezvoltari a abilitatilor personale ale fortei de munca si a insuficientei centrelor de inalt nivel educativ in care investitorii ar fi dornici sa-si inscrie proprii copiii si care i-ar transforma in investitori stabili in Romania
  • Realizarea unui adevarate punti de legatura intre mediul de afaceri si cel universitar
Mai multe detalii la www.supradotati.ro

1 comment:

Ika said...

Buna ziua

Noi reprezentam asociatia care sustine infiintarea primului Centru non-profit privat si independent, pentru Descoperirea si Dezvoltarea Talentului si Inteligentei.

Primul Centru Gifted Education, pentru copii supradotati, din Romania:

www.supradotati.ro/centru

Este cel mai important proiect al asociatiei si reprezinta Credo-ul unei generatii de tineri care nu vor sa se predea, nu vor sa se piarda. Este motorul unei educatii de calitate pentru copii, care aduce prin parteneriatele internationale lansate de noi, cele mai noi si inovative tehnologii didactice si le pune la dispozitie tuturor scolilor.

Dorim sa promovam proiectul in parteneriat cu dumneavoastra. Invitatia de Parteneriat MEDIA: Prezentarea ppt:

http://tinyurl.com/cvz9kg

Daca vrei sa afli cati ne sustin si cine crede in noi:

www.supradotati.ro/centru

Daca vrei sa afli cate vieti de profesor, cate perspective si schimbari de atitudine am generat:

www.supradotati.ro/scoala

Daca vrei sa afli ce avem de gand sa facem in urmatoarea luna, aici sunt ultimele comunicate legate de proiect (si crede-ne, avem si alte proiecte pregatite, foarte frumoase):

* Cautam Ambasador un mare talent oratoric: www.supradotati.ro/competitie
* http://tinyurl.com/d8x4d4
* www.supradotati.ro/caramida


Fiti alaturi de noi si de acesti tineri minunati. Acum este esential sa va implicati.

Dati-ne de stire asupra deciziei dvs. in urmatoarele 2 zile.

Va multumim!




Monica Gheorghiu
Project Manager, Vicepresedinte
0729.029.484
IRSCA Gifted Education
www.supradotati.ro

PS> Va rog sa pastrati mesajul doar pe email :)

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)