Thursday, January 6, 2011

HR Club a introdus 8 ocupatii noi in COR

HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, anunta introducerea a 8 noi ocupatii in Codul Ocupatiilor din Romania (COR). Cele opt ocupatii vor fi publicate in Monitorul Oficial, partea I, prin ordinul comun al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si al Presedintelui Institutului National de Statistica si includ pozitiile de:

1. Director resurse umane
2. Consultant in resurse umane
3. Specialist in formare
4. Specialist in recrutare
5. Specialist in compensatii si beneficii
6. Specialist in dezvoltare organizationala
7. Consultant intern in resurse umane
8. Specialist in relatii de munca

Acest proiect face parte din programul “Parteneriat pentru dezvoltarea domeniului resurselor umane” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ( POSDRU/41/3.3/G/17900), implementat de HR Club in anul 2010 si este rezultatul grupului de lucru axat pe probleme de “Legislatie si COR” format din membri voluntari ai HR Club.

„Suntem deosebit de mandri de acest succes. Era si timpul ca aceste ocupatii sa devina oficiale cu atat mai mult cu cat ele existau de mult timp pe piata fara a putea fi incadrate ca atare. Mai mult, la HR Club noi avem convingerea ca acest demers era de datoria noastra si ne bucuram ca l-am finalizat cu bine”, declara Csaba Gergely, Presedintele HR Club.

Pana la publicarea in Monitorul Oficial, aceste ocupatii vor avea coduri provizorii, astfel, ocupatia director de resurse umane va avea codul 121033 si va fi inclusa in grupa de baza 1210 „Directori generali, directorisi asimilati”. Celelalte sapte ocupatii vor fi incluse in Grupa de baza 2412 si vor avea drept coduri de identificare - consultant in resurse umane (241223), specialist in formare (241224), specialist in recrutare (241225), specialist in compensatii si beneficii (241226), specialist in dezvoltare organizationala (241227), consultant intern in resurse umane (241228), specialist in relatii de munca (241229).

Sursa: http://posdru.hr-club.ro/ro/Pagini/HR-Club-a-introdus-8-ocupatii-noi-in-COR.aspx

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)