Monday, June 20, 2011

Despre România (Radu Beleca, Brunel University, London, England)

Un lucru la care putini se gandesc cu adevarat in ziua de azi este Romania!


Da, Romania ale carui resurse le exploatam pentru altii, a carei paduri le taiem, ale carei comori le vindem, a carei miere o exportam ca sa importam polen din China, ale carei ape termale le oferim arabilor sau altor “investitori”din elicopter, a carei ape le poluam samd. De ce asteptam sa vina altii sa faca treaba in locul nostru?


Da, Romania care ne-a crescut, ne-a hranit si ne-a protejat, al carei aer il respiram! Romania care ne-a dat de toate de la pesteri la vulcani noroiosi, la ape termale, de la Delta la obcinele Bucovinei, de la flora, fauna, plante medicinale! Noi ce am facut sa le meritam? Ei cine ii multumeste? Tara si Mama nu ti le alegi!


A venit timpul sa Cerem iertare Romaniei pentru ignoranta, rautatea si indiferenta pe care o cultivam cu atata nonsalanta de 20 de ani. A venit timpul sa ne trezim, sa fim uniti, sa punem umarul la reconstruirea natiunii Romane si traim din nou momentul cand sa ne “aruncam cusma si sa strigam din baierile inimii: Traiasca Romania Dodoloata!”A venit timpul sa fim mai responsabili, si sa ne gandim serios la viitorul!


Ceea ce s-a intamplat in Japonia este un semnal de alarma! Nu mai putem cultiva orgolii, si tot felul de excese, nu mai putem trai in ingnoranta ca ceea ce traim ni se cuvine si nu avem nici o responsabilitate, nu se poate construi pe lucruri putrede!


Urmeaza transformari deosebite la nivel planetar in perioada imediat urmatoare si in urmatorii ani. Informatiile de la colegii care lucreaza la SOHO (The Solar and Heliospheric Observatory) de exemplu nici nu stim cum sa le interpretam, sau cum sa reactionam exact! Degeaba lansam avertismente, lumea nu este pregatita sa faca fata unor evenimente de o asemenea amploare!

Şi la nivel individual, şi la nivel macro vor fi schimbări, sigur depinde de fiecare individ cum priveşte lucrurile!


Multumesc Sebastian pentru cuvintele de mai sus si paginile de istorie!

Sa fim uniti!


„Tot ceea ce nu este prin noi, nu va fi pentru noi” (N. Balcescu)

Sursa: www.burduja.ro

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)