Thursday, July 7, 2011

Descoperă Românii!

A. Nevoia de modele reale

Trăim într-o lume în care lipsa modelelor coerente şi demne de urmat este mai puternică decât criza economică. O lume în care tendinţa către consumism şi senzaţional a devenit o rutină mult prea obositoare pentru retina unui om care doreşte să trăiască decent.

Unii dintre aceşti români „celebri, dar… necunoscuţi” îşi trăiesc bucuria de a fi altfel decât îi îndeamnă societatea şi mediul să fie şi reuşesc, prin bucuria lor de a trăi şi de a învinge indolenţa, să schimbe ceva în domeniul lor de activitate şi în rândul unor grupuri restrânse de oameni care au avut şansa să trăiască în imediata lor apropiere.

Despre ei, despre aceşti români care influenţează în bine destinele semenilor lor se ştie foarte puţin pentru că reuşita lor nu se include în zona „senzaţionalului”.

Tocmai de aceea, şansa de a ajuta tânăra generaţie, care nu mai are modele reale, să aibă o evoluţie sănătoasă este promovarea acelor români extraordinari care au reuşit să se impună în domeniul lor de activitate, dar care, din modestie, au rămas într-un cvasianonimat în marea masă a românilor neştiuţi.

Campania „Descoperă Românii” este modalitatea prin care TVR Cultural, alături de telespectatorii români, se implică deschis în descoperirea şi promovarea românilor deosebiţi care trăiesc în România, care au realizări remarcabile şi care pot deveni adevărate modele pentru noi toţi.

Campania „Descoperă Românii” este modalitatea prin care TVR Cultural, alături de telespectatorii români, se implică deschis în descoperirea şi promovarea românilor deosebiţi care trăiesc în România, care au realizări remarcabile şi care pot deveni adevărate modele pentru noi toţi.

Este timpul să aducem aceşti oameni deosebiţi în faţa reflectoarelor.

Vino alături de TVR Cultural şi Televiziunea Română să descoperi români deosebiţi, care sunt modele cu adevărat româneşti!

B. Etapele campaniei

Campania „Descoperă Românii” se derulează în perioada aprilie 2011 – aprilie 2012 şi are mai multe etape:

Etapa intai: 20 iunie – 20 august 2011

Pe site-ul oficial al Campaniei „Descoperă Românii” vor fi postate poveşti cu şi despre români deosebiţi. Pe conturile de Facebook şi Twitter vor exista link-uri către poveştile postate. Fiecare dintre telespectatorii programelor Televiziunii Române va putea să posteze sau să trimită prin poştă povestea unui român deosebit care poate deveni model pentru noi toţi.

Din toate poveştile postate pe site vor fi alese 10 poveşti (numărul anilor pe care urmează să-i împlinească TVR Cultural în aprilie 2012) care vor deveni reportaje realizate de către echipa tv a Campaniei „Descoperă Românii”. În paralel cu desfăşurarea campaniei online, echipa tv a Campaniei „Descoperă Românii” va realiza reportaje pe baza propunerilor venite prin poştă sau direct de la telespectatori de-a lungul ultimilor ani.

Etapa a doua: 21 august – 31 august

Realizarea reportajelor despre romanii descoperiti de echipa tv a Campaniei, dar și de telespectatorii TVR.

Etapa a treia: 1 septembrie 2011 – 15 aprilie 2012

Difuzarea pe TVR Cultural a reportajelor realizate pe baza propunerilor venite din partea telespectatorilor prin poştă, pe e-mail sau postate direct pe site-ul oficial al Campaniei „Descoperă Românii”.

În această perioadă, pe TVR 1 va fi difuzată o dată pe lună o emisiune–spectacol, în direct, dedicată Campaniei „Descoperă Românii”, în cadrul căreia vor fi difuzate patru reportaje alese pe baza voturilor de popularitate înregistrate pe site-ul oficial şi pe conturile de Facebook şi Twitter. Din cele patru reportaje va fi ales, pe baza votului online, a SMS-urilor şi telefoanelor telespectatorilor, reportajul câştigător al lunii.

La sfârşitul perioadei vor fi şapte reportaje câştigătoare în preferinţele publicului, cărora li se vor adăuga încă trei (preferatul sponsorilor, al presei partenere şi al oraganizatorilor), în total 10 reportaje – 10 poveşti despre 10 români deosebiţi descoperiţi de telespectatorii români şi promovaţi de către Televiziunea Română.

Etapa a patra: Gala finală aprilie 2012

În spectacolul de gală vor fi prezenţi toţi românii deosebiţi care au fost, de-a lungul acestor luni, „personajele” principale ale unei campanii dedicate descoperirii şi promovării adevăratelor valori româneşti.

Descoperă şi tu unul sau mai mulţi români deosebiţi! Trimite un text în care să ne spui povestea unui român de valoare, cu realizări remarcabile, cunoscut în domeniul lui de activitate, dar necunoscut publicului larg. Textul mesajului tău nu trebuie să conţină mai mult de 500 de caractere şi, în măsura posibilităţilor, să fie însoţit de o fotografie a românului deosebit descoperit de tine. Susţine-ţi apoi povestea propusă şi cheamă-ţi şi prietenii să o susţină pe site-ul oficial al Campaniei „Descoperă Românii” şi pe conturile de Facebook şi Twitter. Stă în puterile tale să schimbi lumea în care trăieşti! Scoate din anonimat adevăratele valori! Fii partenerul TVR în descoperirea, susţinerea şi promovarea adevăratelor valori româneşti!

Sursa: http://www3.tvr.ro/descoperaromanii/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)