Tuesday, August 9, 2011

Modelul de invatare SkillSoft si performanta organizationala

Atunci cand se pune problema implementarii unei strategii de e-learning, alegerea continutului este firesc unul din aspectele prioritare. E nevoie de varietate tematica, flexibilitate, interactivitate si accesibilitate, ca sa mentionam doar cateva din aspectele care trebuie avute in vedere in procesul de selectie.

SkillSoft, cel mai mare dezvoltator de continut e-learning din lume, isi propune sa ofere in plus si grija pentru impactul pe care programele sale il au asupra performantei individuale si, implicit, organizationale. Pentru ca, dincolo de calitate, continutul training-ului trebuie sa livreze categoric si pe aceasta dimensiune. In acest context, studiul independent realizat de Knowledge Advisors la sfarsitul lui 2010 a subliniat faptul ca, in ceea ce priveste solutiile e-learning oferite de SkillSoft, preocuparea pentru impact pozitiv asupra rezultatelor organizationale nu este doar una la nivel de discurs, ci o realitate cat se poate de evidenta.

Iata cateva din concluziile acestui studiu:

1. Modelul de invatare propus de SkillSoft are impact indiferent de marimea organizatiei, localizare geografica sau industrie.

2. Cursantii SkillSoft fac dovada unei abilitati peste medie de a pune in aplicare cunostintele dobandite sau abilitatile dezvoltate prin intermediul cursurilor in format e-learning.

3. Peste 50% dintre respondenti au bifat faptul ca au putut pune direct in aplicare cele invatate in mai putin de o saptamana de la finalizarea cursurilor, peste 80% utilizeaza aceste cunostinte/abilitati noi dobandite in maxim 6 saptamani de la finalizarea cursurilor.

4. Modelul de invatare SkillSoft reduce semnificativ ceea ce specialistii numesc “scrap learning” (notiuni predate dar niciodata retinute/invatate/utilizate). In cazul SkillSoft, acesta se situeaza la 14% comparativ cu cele peste 50% ale altor programe de training.

5. Marea majoritate a cursantilor au fost de acord cu faptul ca modelul de invatare SkillSoft i-a ajutat efectiv sa isi imbunatateasca performanta in job.

Vrei si mai multe argumente pentru care merita sa investesti in solutiile e-learning oferite de SkillSoft? Descarca intreg raportul Knowledge Advisors aici.

Sursa: http://www.portalhr.ro/modelul-de-invatare-skillsoft-si-performanta-organizationala/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)