Friday, September 5, 2014

Planul de reformă integrală și de structură ARMONIA


Tot ascult și citesc de prea multă vreme tot soiul de aberații care provin din "puțul gândirii" unor așa-numiți "oameni de stat". Probabil, de stat degeaba, de pierdut vremea. Niște personaje care ar trebui să ne mai lase puțin să respirăm aer curat, să folosim propriile creiere. Să termine cu propaganda, dezinformarea, intoxicarea și toate celelalte maladii ale comunicării.
Sunt sătul și simt că trebuie să aduc din nou în atenția celor interesați câteva idei care pornesc de la opera unui eminent economist român, academicianul Anghel Rugină, trecut cu niște ani în urmă în lumea celor drepți.
De ce îl ignorați "stimați" politicieni, profesori de economie, academicieni, etc? Mult admirate domn Mugur Isărescu, l-ați tinut de braț pe domnul academician Rugină la începutul anilor 90 și cam atât. Nu ați aplicat nimic din ceea ce ați discutat cu dumnealui!! Stimate domnule ex-președinte Iliescu, cu clasica limbă de lemn pe care o mânuiți cu măiestrie, l-ați întâlnit pe domnul Rugină după ce l-ați ținut pe la uși cu orele... Rușinoș!!!
De ce ideile sale nu prind contur în România contemporană? De ce continuă intoxicarea obositoare cu Keynes și Marx? Acest mare creier a avut o viziune, a creat un sistem, a dorit să redea un rost țării sale.
Vă invit să îi citiți opera din care cu admirație și profund respect îmi permit să citez:
„Strategia macro… este modul de gândire şi de acţiune al guvernelor de la putere aproape în toate ţările de pe glob. Aceasta se datorează influenţei puternice a doctrinei lui Keynes şi nu mai puţin a celei a lui Marx. Ştirile economice şi financiare care vin din Vest, ca şi din Est, din Nord, ca şi din Sud, nu confirmă un succes evident al strategiei macro, ci dimpotrivă, pun sub semnul întrebării direcţia în care merge lumea contemporană, iar unii chiar prezic un cataclism economico-financiar, cu mult mai grav decât cel din 1930”…
„… avem nevoie să ne eliberăm atât de doctrina lui MARX, cât şi de cea a lui KEYNES, dacă vrem să putem rezolva cu succes problemele economico-sociale ale timpului nostru, în particular, problemele reformei în ROMÂNIA”.
… „într-o situaţie de dezechilibru, dacă vrem să rezolvăm o problemă dată, trebuie să aplicăm o soluţie de echilibru general stabil; aplicarea unei soluţii de dezechilibru, nu rezolvă problema dată satisfăcător, ci înrăutăţeşte situaţia”.
„… o economie sănătoasă nu se poate realiza fără o monedă reală, acoperită”.
„… dacă nu se face o reformă monetară pentru a înlocui actualii bani de hârtie şi de credit monetizat prin bani noi, de aur sau argint, şi dacă nu se îndeplinesc celelalte condiţii de echilibru general, atunci se poate prezice cu matematică precizie că rezultatul final va fi un fiasco şi că problemele economice, sociale şi financiare nu vor fi rezolvate satisfăcător”.
„… moneda dintr-o ţară trebuie să fie… integral acoperită, dacă vrem să scăpăm de inflaţie-deflaţie, de şomaj, de deficite în buget şi în balanţa de plăţi internaţionale şi de nedreptăţi sociale pe o scară întinsă”.
„Inflaţia nu se poate rezolva satisfăcător decât prin înlăturarea cauzelor care au produs-o, respectiv moneda de hârtie şi de credit neacoperit”.
„… dacă permitem concurenţa alături sau paralel cu monopolul, atunci este imposibil, să se asigure formarea preţurilor de echilibru, cele mai avantajoase posibile atât pentru producător, cât şi pentru consumator”.
„… ceea ce trebuie schimbat … se referă în primul rând, … la modul de gândire şi la soluţiile oferite în rezolvarea problemelor”.

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)